Prins Mike d’n Urste!

Gister was het zover, de elfde van de elfde… de bekendmaking van de prins van CV OLUM. Afgelopen jaar moest de vereniging op het laatste moment alles afblazen door corona, maar… ze zijn terug en klaar voor een feestje.

Prins Mike d’n Urste heeft zich gisteravond in een volle zaal in Soos40! (voormalig TOV gebouw) bekend gemaakt als DE nieuwe prins! En hij gaat al wat jaren mee binnen het Helmonds carnaval. Als kind was hij samen met zijn Oma, moeder en broertje te vinden in Brouwhuis. Bij de kinderdagen van de Spekzullekes maakte hij kennis met Carnaval. Dit zette hij voort bij de Rampetampers waar hij door vrienden geïntroduceerd werd!

Toen hij vanuit het Helmonds Muziek Corps kennis maakte met de commissie techniek van de Keiebijters, heeft hij als 15-16-jarige de volgspot mogen bedienen tijdens de kletsavonden.

Vanuit zijn passie voor techniek startte deze prins met zijn beste vriend Tom van de Meulenhof een eigen radioprogramma bij Stadsradio Helmond. Het was dan ook vanuit dit radioprogramma dat Mike tijdens carnaval als razende reporter persoonlijk op bezoek ging bij de verschillende verenigingen die Helmond rijk is!

Menig carnavalscabaret of kletser is wel eens onderworpen aan het vragenvuur van deze reporter en kreeg zijn microfoon onder de neus geschoven! Het is dan ook vrij logisch dat de meeste hem kennen als Mike de reporter!

Hij maakte kennis met CV OLUM toen hij in zijn rol als reporter, Prins Paul d’n Urste in 2009 mocht interviewen.

Het videoproductie bedrijf van Mike groeide en er kwamen steeds meer buitenlandse televisieprogramma’s bij die opgenomen moesten worden… helaas ook tijdens de winterperiode waar carnaval altijd in valt! Het was daardoor lastig om zich volledig in te zetten voor een vereniging.

Na vele biertjes met ceremoniemeester Tom en voorzitter Lorenz, bleek OLUM toch echt de meeste geschikte vereniging. Een vereniging waar je tijdens de carnavalsperiode minder vaste verplichtingen hebt. Wat het ook toegankelijk maakt voor de nieuwe generatie leden!

Na vele avonden feest en het overleven van de carnavalsseizoenen werd op een warme zwoele zomeravond in 2020 gevraagd of hij Prins wilde worden…?!

Alle voorbereidingen waren gedaan! Maar toen…om 13:00 op 12/11/21 wordt de stekker uit de prinsbekendmaking getrokken! Een keuze die op dat moment de enige juiste was! Maar het gemis van een prins tijdens het carnaval was toch wel voelbaar.

Zwijgen is goud zeggen ze wel eens… en dat heeft hij geweten! Regelmatig moesten agenda’s worden bijgewerkt, app-groepen worden aangepast en tijdens de activiteiten van OLUM naast het carnaval, moest er wel hetzelfde verhaal verteld worden!

Twee jaar geen prins bij CV OLUM is dan ook nog nooit eerder gebeurd, maar desalniettemin hebben ze om carnaval op te starten bij CV OLUM een goede keuze gemaakt! Met Prins Mike d’n Urste als voorganger tijdens de evenementen moet dit helemaal goed komen!

Zoals de gouden microfoon van Mike ooit opnam bij rob scheepers (sterksel): “hop bop bop bop bop bop – OP Z’N KANTJE!, is Mike zijn motto al jaren : “ HOP HOP GAS D’R OP” .

Veel carnaval plezier!

Prins Mike d’n Urste