Een stukje geschiedenis:
De naam zegt het eigenlijk al, Carnavalsvereniging OLUM komt voort uit voetbalvereniging MULO.  In 1948 werd er voor de eerste keer binnen ‘MULO’ een carnavalsfeest georganiseerd. Leden van de voetbalvereniging waren lid van de raad van 11 en de eerste prins was Sjef de Kruijf die als prins Sjef I de vereniging vertegenwoordigde in het hellemondse carnaval.

In de loop der jaren is CV OLUM een zelfstandige vereniging geworden waarbij het niet meer vanzelfsprekend was dat leden van de Raad van 11 ook lid moesten zijn van voetbalvereniging MULO. In 1992 werd ter gelegenheid van het 44-jarig bestaan de vriendenkring in het leven geroepen. Sindsdien zijn deze leden een groot deel van onze vereniging geworden. Ook de dansgarde en de prinsengarde zijn al tientallen jaren een belangrijk onderdeel van CV OLUM.

Carnavalsvereniging OLUM is inmiddels uitgegroeid tot een van de gezelligste verenigingen in het hellemondse carnaval. Bij CV OLUM vier je carnaval samen, wij gaan dan ook graag op bezoek bij onze bevriende carnavalsverenigingen. Daarnaast organiseren wij zelf ook leuke evenementen zoals de prinsbekendmaking en onze jaarlijkse kletsavond. Tijdens carnaval zijn wij vaak in de stad te vinden, of in onze residentie: TOV-gebouw Helmond.  Samen maken we er elk jaar weer een groot feest van!

 

Een paar feitjes:

Wist je dat? : Jan d’n Bok, veldwachter van stadsvereniging De Keiebijters eigenlijk eerst bij CV OLUM hoorde?
In de beginjaren was de veldwachter een van de geüniformeerden bij OLUM.Bij de oprichting van ‘De Keiebijters’ werd deze veldwachter,  Jan den Bok, ‘geschonken’ aan deze vereniging. Theo van Will heeft jarenlang, zowel binnen OLUM als De Keiebijters deze legendarische Helmonder gestalte gegeven.

Wist je dat? : CV OLUM in de jaren ’80 een nieuwe residentie moest zoeken?
Voorheen werden evenementen zoals het  OLUM Rosenmontagbal gehouden in zaal Van Vilsteren aan de markt maar door een verwoestende brand moest de vereniging op zoek naar een nieuwe residentie. Dit is toen het TOV- gebouw geworden, waar de vereniging nu nog steeds gevestigd is.

Wist je dat? : De vriendenkring eerst de club van 33 heette?
Ter gelegenheid van het 33 jarig bestaan in 1981 werd de Club van 33 opgericht. Deze club had tot doel om mensen aan de vereniging te binden die middels een bijdrage van 33 gulden OLUM financieel steunden. Elf jaar later is vanuit hier de vriendenkring ontstaan. De vriendenkring is een kring van mensen die OLUM financieel steunen en daardoor toegang hebben tot diverse OLUM-activiteiten.