Categories:

Daar is hij dan! Prins Etienne d’n Urste! Hij zal CV OLUM voor gaan tijdens carnaval 2024!

Op vrijdagavond 10 november 2023, werd hij na een fantastische dans van de dansgarde eindelijk onthuld! Verbaasde gezichten én een groot applaus voor onze nieuwe prins. Zelfs bij de interne poll onder de raadsleden bleef Etienne onder de radar.

Etienne Aben, 41 jaar geleden geboren te Deurne, maar op zijn 4e verhuisd naar het bruisende Helmond. In het dagelijks leven is hij getrouwd met zijn Elles en hebben ze samen zoon Stijn. Ook mag hij zich gelukkig prijzen met 2 bonus kinderen: Mark en Kim. En is hij ook nog eens bonusopa van 2 prachtige kleinkinderen: Finn & Lizzy. Daarnaast werkt hij bij NTS Precision als logistiek medewerker. Onze prins is trouwens een echte sportliefhebber!

Als we dan vragen Vur welluke club bende gai? Kon er maar een antwoord het juiste zijn: Ik ben veur Helmond Sport! Samen met zoon Stijn gaat hij naar (bijna) iedere wedstrijd in Helmond, maar ook als vaste supporter naar verschillende uitwedstrijden. Helmond sport kon dan ook niet ontbreken op zijn huisorde.

Als we terug gaan in de tijd, is Etienne al behoorlijk jong in contact gekomen met OLUM. Alhoewel, toen was het nog Jeugdraad MULO. In 1989 trad hij aan. En in 1990 werd onze Prins Etienne D’n Urste onderscheiden door Prins Piet D’n Urste. Naar later bleek dit ook nog eens zijn schoonvader te worden! (Al wisten ze dat toen natuurlijk nog niet! ;-).

“Erg bijzonder om dan ook nu eigenlijk in de voetsporen van mijn schoonvader te treden en dit jaar het prinsenschap aan te mogen gaan!” In de aanloop naar de prinsenbekendmaking heeft onze prins met behoorlijke spanning gezeten. Toen hij na de carnaval bezoek kreeg van Voorzitter Lorenz en Ceremoniemeester Tom… werd hij toch stevig aan de tand gevoeld en was er eigenlijk geen weg meer terug ;-). Verscheidene keren is er gemeld.. och..maar als.. dus eigenlijk, belofte maakt schuld… en daar is hij dan! Zijn mond houden ging hem nog best goed af en juist door zijn goede toneelspel en pokerface heeft hij zich erg goed door de verdenkingen heen gebluft!

Als we de prins vragen waar hij het meeste naar uitziet.. dan is het eerste antwoord: “Carnaval zelf natuurlijk!”. De Kletsavond staat hoog op het lijstje van onze prins, en niet te vergeten natuurlijk om langs alle bevriende verenigingen te mogen gaan. Om dan met z’n alle naar het carnaval toe te leven.. Ja dat is wel iets waar hij als prins echt naar uit kijkt!

Oh, en mocht je iemand tegenkomen in een blauw/geel narrenpak, dan is dat zijn stiefzoon Mark! Hij had gezegd: ”Als Etienne prins wordt, dan trek ik een narrenpak aan”. Belofte maakt schuld! 😉

Omdat het motto van de prins eigenlijk was “aan mijn lijf geen polonaise”, hebben we die vervangen voor: “met mij dit carnavalsseizoen wél de polonaise!”.

Lieve OLUMMERS & OLUMMERINNEKES, Ik heb er zin in, zin om jullie dit jaar voor te gaan tijdens carnaval, te genieten van al het moois en de gezelligheid om ons heen. En laten we samen terugkijken op een fantastische prinsbekendmaking! Met een top optreden van onze eigen Toreador: Wilbert Pigmans, denk ik dat wij Carnaval 2023/2024 nu al goed zijn gestart met CV OLUM. Carnavaleske groet en we zien elkaar snel weer!

Prins Etienne d’n Urste!

Sponsoren